Wedstrijdschaatsen

×

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Wat is wedstrijdschaatsen?

Bij wedstrijdschaatsen (of licentieschaatsen) krijg je training gericht op het verbeteren van je schaatstechniek en uithoudingsvermogen. In tegenstelling tot het recreatieschaatsen zijn deze trainingen gericht op het wedstrijdschaatsen (langebaan- en/of marathonwedstrijden). Wedstrijdschaatsen is bedoeld voor schaatsers die al een goede schaatstechniek hebben en de ambitie hebben om wedstrijden te rijden. De trainingen vinden plaats op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam van haf oktober t/m half maart.

Langebaanwedstrijd

Om wedstrijden te kunnen rijden, heb je een licentie van de KNSB nodig. Met een licentie kun je wedstrijden rijden op de ijsbaan waar je een licentieabonnement hebt. Het is op zich mogelijk op twee verschillende ijsbanen een licentieabonnement te hebben. Het is echter niet mogelijk op beide ijsbanen wedstrijden te rijden, omdat je slechts één licentie kunt krijgen met een daaraan gekoppeld KNSB-lidmaatschapsnummer. Dit nummer is vervolgens weer gekoppeld aan een bepaalde ijsbaan. Per persoon wordt slechts één KNSB-lidmaatschapsnummer verstrekt. De wedstrijdrijder dient zelf een wedstrijdlicentie aan te vragen bij de KNSB.

Marathonlicentie

Met een standaardlicentie kun je meedoen aan langebaanwedstrijden op je ijsbaan. Als je ook marathonwedstrijden wilt rijden, heb je een marathonlicentie nodig. Deze moet je zelf aanvragen bij de KNSB, zie https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

Trainingsuren ASV-wedstrijdschaatsen
Tijdstip

Wedstrijdschaatsers / Trainers*

Dinsdag

16:55 - 18:00

Jeugd tot 14 jaar

Trainster: Hannie van Straaten

Woensdag

19:40 - 20:45

Gevorderde wedstrijdschaatser vanaf 13 jaar en volwassenen (marathonwedstrijders)

Trainster: Miranda Hulst

Donderdag

19:00 - 20:00
20:10 - 21:10

Shorttrack

Let op: inschrijving gaat vanaf dit jaar niet meer via de ASV maar direct via: Shorttrackvereniging 'De Amsterdamsche IJsclub', https://shorttrack-aijc.nl/

Vrijdag

18:10 - 19:15

Gevorderde wedstrijdschaatser vanaf 13 jaar en volwassenen

Trainer: Ron Water tot 1/12 en Sjoerd Wezenberg vanaf 1/12.

Zaterdag

08:00 - 09:05

Jeugd en volwassenen (Samen inlopen om 7:45)

Trainsters: Hannie van Straaten en Martine Dijkstra

*) Trainers nog onder voorbehoud!

Contactpersonen: 

Volg de prestaties van de ASV-wedstrijdrijders uit de baanselectie Amsterdam op: baanselectieamsterdam.nl.

Aanmelden

De officiële aanmelding wordt naar BGA (BaanGrootAmsterdam) gestuurd. Zij gaan dit in hun administratie verwerken en activeren. Zodra de aanmelding is geactiveerd kan deze na 25 oktober niet meer worden geannuleerd. U koopt namelijk een abonnement en toegangspas van BGA. Het abonnement en toegangspas staat op naam geregistreerd en kan niet worden overgedragen aan een ander persoon. De pas is meerdere jaren geldig. Annulering is bij BGA na 1 november 2022 alleen mogelijk na overleggen van schriftelijk bewijs van een arts.


De aanmelding voor het wedstrijdschaatsen kan via invullen van je gegevens onderaan deze pagina.
Voor vragen t.a.v. het wedstrijdschaatsen kunt u contact opnemen met de coördinator via het contactformulier.

Aanmeldregels

  • Aanmelden vóór 27 augustus daarna loop je in risico dat je abonnement niet op tijd verwerkt is en je dus niet al direct kunt trainen.
  • Na 1 november kan een abonnement niet meer worden geannuleerd en worden de kosten in rekening gebracht tenzij je middels een doktersverklaring kunt aantonen dat je dit seizoen niet (meer) kunt schaatsen.
  • Voor wijziging schaatsabonnement na 1 november wordt er door de BGA-administratiekosten € 10 administratiekosten in rekening gebracht. Zorg er bij wijzigen dus voor dat je de coördinator uiterlijk 25 oktober op de hoogte stel van de wijziging.
  • Toewijzing, wijziging en verlies abonnementen: beleid voor toewijzing recreatie- en wedstrijdschaatsen abonnementen.

Kosten

De kosten voor de trainingen en het verplichte ASV-lidmaatschap zijn te vinden op de tarieven pagina.
Als de inschrijving definitief is en de tarieven zijn vastgesteld ontvangt u een factuur via de e-mail van onze penningmeester.

Aanmeldingsformulier ASV-wedstrijdschaatsen


Opmerking bij je keuze: Schaatsers en trainers hebben aangegeven bij voorkeur in/aan meer homogene groepen les/training te krijgen/geven, zodat meer tegemoetgekomen kan worden aan de specifieke wensen van de groep. ASV kan hierdoor meer kwaliteit bieden in de lessen/trainingen. Indien ingeschreven wordt bij een groep niet overeenkomstig de schaatskwaliteiten is het mogelijk dat u onvoldoende aandacht krijgt. Wij verzoeken u daarom daarmee rekening te houden bij het maken van de groepskeuze.