Almeers succes op NK inline skaten baan en weg

ASV-ers Bart Klaver (14 jaar) en David Holmes (15 jaar) hebben afgelopen weekend met succes deelgenomen aan het NK baan/weg. Het NK baan werd gehouden op 2 en 3 juni op de nieuwe overdekte skeelerpiste in Heerenveen, aansluitend werd op 4 juni het NK weg in Wolvega gereden.

Bart Klaver, favoriet op de korte afstanden, ging dit weekend met 2 gouden en 1 zilveren medaille naar huis. Hij mag zich Nederlands Kampioen 300 meter tijdrit en 500 meter inline noemen. Zijn teamgenoot David Holmes die uitblinkt op de lange afstanden wist op de 3 km puntenkoers baan en 5 km puntenkoers weg de Nederlandse titels te behalen.

Beide jongens, die lid zijn van de Almeerse Schaatsvereniging, staan vanaf hun 9e op de skeelers en rijden sinds 2015 bij de Regio Selectie Midden Nederland. Wekelijks trainen ze met deze Selectie op de skeelerpiste in Almere. In de landelijke competitie voorafgaand aan het NK wisten beide jongens al hoge ogen te gooien door daar diverse malen het ereschavot te betreden. Dat succes wisten ze door te zetten naar het NK weg en baan. 

Op 15 juli a.s. zullen beide jongens in actie komen op de skeelerpiste in Almere tijdens de 5e KNSB Jeugd Competitie.