Jeugdschaatsen

×

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

ASV geeft van half oktober tot half maart op zaterdagen van 09:30 uur tot 10:30 uur jeugdschaatslessen op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Het jeugdschaatsen is bestemd voor kinderen die op 1 juli minimaal 6 en maximaal 13 jaar oud zijn. Wij schaatsen op de 400 meter baan van de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Tijdens dit lesuur is de ijsbaan alleen bestemd voor de kinderen. De kinderen leren, in 20 lessen, op een speelse manier de beginselen van het schaatsen.

Voor jongeren van 13 jaar en ouder is er het wedstrijdschaatsen of het recreatieschaatsen.

Voor eventuele vragen kun je altijd bij een van de begeleiders of de jeugdcommissie terecht. Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Neem dan contact op met Jan Egbertsen via het contactformulier.

De lessen

Er wordt lesgegeven in groepen van ongeveer 10 kinderen. Hiermee krijgt ieder kind op zijn of haar niveau de les aangeboden. Iedere groep heeft een vaste begeleider van ASV. Naast het bijbrengen van de schaatstechniek staat vooral het plezier in het schaatsen voorop bij de jeugd.

Activiteiten

Tijdens het seizoen worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Sinterklaas (eind november)

Sinterklaas komt met een groot aantal peitermannen naar de Jaap Eden IJsbaan. Je kunt dus gezellig schaatsen met de Pieten. Er wordt op deze dag aangepast lesgegeven.

Elfstedentocht en chocolademelk drinken in “Jaap” (begin januari)

Na de 11-stedentocht gaan we samen in “Jaap” (restaurant op de ijsbaan) chocolademelk drinken. Jullie zijn allemaal welkom!

Schaats-loop-schaatswedstrijd (half februari)

Jullie schaatsen een aantal rondjes, daarna lopen jullie een bepaalde afstand en daarna rijd je weer een aantal rondjes. De afstanden die je schaatst en loopt worden bepaald aan de hand van je behaalde diploma.

Examens/diplomaschaatsen (begin maart)

Jullie mogen de start- en remproef en de slalomproef doen. Dit gebeurt in verschillende tijdsblokken. Je krijgt later nog te horen hoe laat je groep aan de beurt is. Tijdens dit spannende evenement is er geen gewone les.

Rijden achter de jagermeester (half maart)

N.a.v. de uitslagen van het diplomaschaatsen moeten jullie een aantal rondjes rijden. Dat gebeurt achter een rij voorschaatsers die niet ingehaald mogen worden. (de zgn. Jagermeesters) Dit is meteen de laatste schaatsdag.

Afsluiting schaatsseizoen/diploma-uitreiking (april)

Het seizoen wordt afgesloten op een gezellige manier. Hierover krijg je later meer informatie. Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar welkom. Hier ontvang je ook je diploma.

De exacte data voor de activiteiten worden met de deelnemers/ouders gedeeld tijds de lessen.

Kleding

Het dragen van een helm is verplicht! We willen ook graag herkenbaar zijn op de ijsbaan, daarom hebben veel ASV-jeugdschaatsers al een windstoppers aan. Het staat echt heel leuk. Heb je nog geen ASV‑jack dan kun je deze op zaterdag (bij Hannie van Straaten) op de ijsbaan kopen. Een windstopper kost € 11,00.

Vervoer naar de ijsbaan

Het vervoer van de kinderen van en naar de ijsbaan dient door de ouders zelf geregeld te worden.

Zomertraining

In de zomermaanden kunnen kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar deelnemen aan een zomertraining op de inlineskatebaan in het FBK-sportpark in Almere als voorbereiding op het schaatsseizoen. Opties zijn vanaf half april te vinden onder het 'Zomer'.

Jeugdcommissie

Voor eventuele vragen kunt je altijd bij een van de begeleiders of de jeugdcommissie terecht. Hannie van Straaten, contact via het contactformulier.

Kosten

De tarieven zijn te vinden op de ASV-tarievenpagina.
Let op: de tarieven voor het schaatsseizoen 2023/2024 zijn nog niet definitief vastgesteld en zullen hoger uitvallen!
Als de inschrijving definitief is en de tarieven zijn vastgesteld ontvangt u een factuur via de e-mail van onze penningmeester.

randomness